Behandelingen

Sanavit is een fysiopraktijk in Groesbeek. Je kunt bij ons terecht voor klachten aan het bewegingsapparaat. Iedereen krijgt een intake gesprek en een lichamelijk onderzoek waarin we een beeld vormen van jouw klachten.  Hieruit volgt onze conclusie en starten we met behandelen. Voor onze behandelingen is geen verwijzing van de huisarts noodzakelijk.
Je bent direct welkom!

Manuele therapie

Bij sanavit kun je ook terecht voor manuele therapie. Deze therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut maakt gebruik van technieken om je gewrichten los te maken bij blokkades. Vaak wordt deze therapie ingezet bij klachten van de rug of nek. Voor manuele therapie is geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut maakt een actief plan voor je herstel na blessure, operatie of ziekte. Door gericht te trainen met een schema onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut, kun je trainen aan het verbeteren van jouw belastbaarheid en werken aan jouw klachten. Verschillende van onze fysiotherapeuten zijn ook actief in de sport rondom Groesbeek.  Wij zijn verantwoordelijk voor voetbalteams zoals de Treffers, Groesbeekse Boys en ook bij Golfbaan Rijk van Nijmegen.

Covid-revalidatie

Klachten na een covid-infectie? Bij SanaVit kunt u terecht voor specifieke revalidatie gericht op het hervatten van activiteiten, ademhalingstechnieken, het uitbreiden van uw uithoudingsvermogen en handvaten voor terugkeer bij sport of werkzaamheden. 

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek een triggerpoint in de spier aanprikt. Een triggerpoint is een knoop in de spier die voor veel pijnklachten kan zorgen. Door te prikken krijgt je een aanspanning van de spier, waardoor hij lokaal kan ontspannen en de klachten verminderen. Bij sanavit hebben verschillende fysiotherapeuten deze dry needling specialisatie.

Medical taping

Medical taping is ontworpen om beweging van spieren en gewrichten te beperken. De liftende werking van Kinesio Tape stimuleert de afvoer van vocht en zorgt voor druk en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevorderd wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd. Daarnaast is taping ook in te zetten bij hooikoorts, borstkanker, littekens, menstruatieklachten, misselijkheid en maagklachten, COPD, enkelinstabiliteit, hielspoor, hamstringklachten, knie klachten, zweepslag, tennisarm, carpaal tunnelsyndroom, golfarm, lage rugklachten, hoofdpijn en nekklachten en schouder klachten.

Fascia therapie

Fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Maar niet alleen verbindt het; het zorgt er ook voor dat spieren en zenuwen soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen. Fascia bevatten veel zenuwuiteinden en als het in een slechte conditie is kan het pijn veroorzaken. Ook kan door verklevingen in de fascia de beweeglijkheid beperkt zijn. Er zijn specifieke behandeltechnieken en oefeningen om de conditie van de fascia te verbeteren.

Herstel op het veld

Door de samenwerking met de Treffers en golfbaan Rijk van Nijmegen hebben wij de unieke mogelijkheid om op het veld te behandelen en om de revalidatie voort te zetten middels sport specifieke (herstel) training. Hierdoor zorgen wij er voor dat je niet alleen fysiek weer in goede staat terug keert, maar dat je lichaam ook daadwerkelijk klaar is om de handelingen uit te voeren op het gewenste niveau.